Коластра (КолАктив) на AquaSource (АкваСорс)

Коластрата е течност, която се отделя от млечните жлези на женските бозайници веднага след раждането, преди появата на млякото. Образуването й е много по-сложно и съставките й не се срещат в толкова големи концентрации в нито една друга природна храна.

Стотици научни изследвания доказват забележителните ползи от коластрата:

-укрепва имунната система
-увеличава устойчивостта към инфекции
-спомага за по-добър растеж на децата
-повишава здравината на костите
-помага за изграждане на здрави мускули
-увеличава физическата сила, работоспособност и издръжливост
-ускорява зарастването на рани и изгаряния
-подобрява еластичността и тургора на кожата
-намалява бръчките и освежава външния вид
-регенерира нервната система и вътрешните органи
-подобрява емоционалния тонус и настроението
-забавя стареенето, удължава живота и
-действа подмладяващо на целия организъм. Хилядолетия наред коластрата като първа храна за бозайниците (в това число и за човека) е предоставяла устойчивост и защита през първите дни от живота на новороденото, когато то е най-уязвимо. Чрез коластрата се пренасят наследствените антитела. Тя е наситена с широкоспектърни имуностимулатори (37 естествени имунни фактора) и много растежни фактори, които помагат на организма да се справя със заболяванията и да поддържа оптимално здраве.
КолАктив на AquaSource е пълноценна и напълно естествена супер храна - изсушена коластра, добита от новозеландски крави, което е гаранция за високо качество. Нова Зеландия има най-чистия климат и храната, консумирана от кравите, не съдържа пестициди или антибиотици. При това КолАктив не е извлечен само от една крава - хранителните фактори и антителата, съдържащи се в него, са събрани от коластрата на стотици крави. Това го прави много по-полезен за здравето ни.

Коластрата от крави съдържа между 10 и 21 пъти повече растежни фактори от човешката и затова е много по-силна. Доказано е, че тя е безопасна и биологически поносима храна за хората - дори и за тези, които са на диета, изключваща млечни продукти, тъй като съдържанието на лактоза и други обикновени млечни съставки са минимални (2 капсули КолАктив съдържат толкова лактоза, колкото 5 ml мляко).

Фактори, съдържащи се в КолАктив
-Имуноглобулин /антитела/ - широкоспектърни антитела, защитаващи организма от вируси и бактерии. Съществуват пет групи имуногобулини при човека и всичките пет се съдържат в КолАктив;
-Лактоферин - изключително силна антивирусна и антибактериална съставка;
-Цитокини - засилват и играят съществена роля а регулирането на силата и продължителността на имунната реакция;
-Интерлевкин-10 - специфично вещество, което забавя възпалителните процеси;
-Полипептид, богат на пролин - хормон, който регулира функциите на тимусната жлеза и имунитета;
-Олигозахариди и гликоконюганти - не позволяват на патогенните бактерии да проникват в стомашните стени;
-Фактор на растеж на епителната тъкан /ЕGF/;
-Инсулин-подобен фактор на растежа /IGF-1/;
-Трансформиращи фактори на растежа А & В /ТGF А & B/;
-Хормон на растежа /GН/.

Последните четири фактора са важни фактори на растежа, които подпомагат изграждането на костната система, мускулите, нервите и тъканите, а също така регулират и кръвната захар.

Взимат се по 2 капсули дневно - сутрин, с чаша вода, 20 минути преди хранене. За деца дневната доза е 1 капсула, но не са необходими точни изчисления, защото КолАктив е естествен продукт и не може да се предозира.
Ако почувствате, че ви хваща хрема или усещате напрежение след физически натоварвания или водите нездравословен начин на живот, следва да увеличите дозата поне двойно.