Морска енергия на AquaSource (АкваСорс)

АкваСорс Морска Енергия е съчетание на естествена храна от морето - мястото, от където е започнал животът на нашата планета.

Осигурява специален подбор хранителни вещества, важни за доброто здраве и общо състояние на организма.

Това е смес от три различни вида морски водорасли: кафяви, червени и зелени водорасли, в комбинация с AquaSource водорасли АФА (синьо-зелени водорасли).

Всеки един вид се е развивал в продължение на милиони години и расте на различни места, т.е. приспособил се е към много различни условия и климат и съдържа широк спектър хранителни микроелементи.

Поради елементарната си структура, тези растения се усвояват изключително лесно от човешкия организъм.

Когато са съчетани, техният хранителен профил е много по-балансиран, отколкото когато са по отделно.
Така, тази комбинация е изключитело богата на хранителни вещества.

Продуктът съдържа цели, органични, изсушени растения, а не екстракти, в които липсва създаденият от природата баланс.

Ето съставките на продукта:

Червени водораслиLithothamnion Sp.


Тези органични водорасли се събират от незамърсеното дъно на Атлантическия океан, то е много богато на минерали. Съдържат много калций и широка гама други мнинерали и микроелементи.

Червените водорасли Lithothamnion Sp., които са част от семейството на кораловите водорасли са сред най-издръжливите морски растения, виреещи в дълбините на океана.

Минерапите са много важни за доброто здраве и са от съществено значвние за правилното функциониране на много тъкани, кости и органи в човешкия организъм.

С годините, поради интензивната селскостопанска дейност и използването на азот, фосфор и калий при отглеждането на различни култури, с цел увеличаване на добивите, минералното съдържание на почвата вече е напълно изчерпано. Това води до недостиг на минерали и микроелементи в селскостопанската продукция.

За щастие в океаните и моретата този дисбаланс не е в такъв мащаб.


Растенията, които ги обитават притежават естествени съотношения на минералите и микроелементите.

Поради тази причина водораслите са отличен източник на определени минерали и други важни химически вещества.

Зелени водораслиDunaliella Salina Algae

Те са елементарно устроени, едноклетъчни микро-водорасли, появили се преди повече от 500 милиона години. Фината клетъчна мембрана ги прави лесноусвоими.

Отглеждани по естествен начин, без хербицида и пестициди в чистите, богати на минерали морски води на Австралия, те изобилстват от хранителни вещества.

Силното ултравиолетово лъчение и минималното количество валежи осигуряват идеалните условия за тяхното развитие и растеж.


Водораслите Dunaliella Salina са известни като най-богатия хранителен източник на мощния антиоксидант „бетакаротин” (прекурсор на витамин А).
Това е тъмночервен пигмент, който ги предпазва от яркото слънце.

Те съдържат над 200 пъти повене бетакаротин от морковите.
Забележете, че бетакаротинът е в органична форма, oт естествен източник, какъвто са водораслите. Този бетакаротин превъзхожда синтетично произведеният бетакаротин по антиоксидантни качества.

Други каротеноиди, съдържащи се във водораслите са алфакаротен, лутеин, зеаксантин и криптоксантин.

На тегловна база, цялото количество изсушени органични водорасли DunaliellaSalina, използвани в продукта Морска енергия(не като екстракт, както в много други добавки) са богати на хлорофил, полизахариди, минерали, витамини и есенциални мастни киселини(като Омега-3, Омега-6 – полезни масла, които се предават нагоре по хранителната верига до рибите).

Кафяви водораслиAscopfyllumNodosum

AquaSource използва само най-добрите органични, диви морски водорасли Ascophyllum nodosum от Норвегия.

От всички „кафяви” водорасли, само изхвърлените на морския бряг са най-богати на хранителни вещества в баланс, а от своя страна, поради уникалната природа и еволюция на Арктика, изхвърлените на арктическия бряг са смятани за много по-хранителни от видовете, растящи в по-южните части.

Събират се само свежите, живи диви растения. След това са почистват, сушат се чрез въздух и веднага са прибират за съхранение.

Нищо на са добавя, нито се извлича от тях. Събирането им е природосъобразно и не изчерпва природните ресурси, защото откъснатите растения могат да растат отново. Това се извършва всяко лято сред стотици острови, простиращи се надалеч от лалландското крайбрежие на Норвегия.

На база грам от теглото си морските водорасли, добити в Северния ледовит океан и използвани в продукта Aqua Source водорасли – Морска енергия, съдържат 200 пъти повече желязо от листата на цвеклото – най-богатият на желязо зеленчук, отглеждан на сушата.

Те съдържат и 100 пъти повече йод от който и да било „земен” зеленчук и около 14 пъти повече калций от кравето мляко.

Този океански зеленчук съдържа широка гама минерали, както и витамини, аминокиселини, есенциални мастни киселини и полизахариди.


Синьо-зелени AquaSource водораслиApfanizomenon-flos-aquae

В основата на хранителната верига, синьо-зелените водорасли са оцелели на земята в продължение на милиарди години.

Тези диви водорасли растат в езерото Горен Кламат, образувало се в следствие на вулканична дейност, което го прави богато на минерали.

Те идеално допълват другите видове водорасли в продукта Морска Енергия.

На база грам от теглото си, водораслите Aphanizomenon-flos-aquae са богат източник на широка гама хранителни вещества, в това число протеин (съдържащ аминокиселини в готова за усвояване форма), минерали, витамини, антиоксиданти (включително каротеноиди), хлорофил, фикоцианин (рядък син пигмент), есенциални мастни киселини и други химически вещества, важни за добрата мозъчна функция.

АФА има фина клетъчна стена, благодарение на това вещества в тази забележителна пълноценна храна се усвояват лесно от организма.

Продуктът AquaSource водорасли - Морска Енергия осигурява подходяща комбинация от щадящо сушени, пълноценни водорасли от органичен източник (отглеждани без химикали и торове)

Три капсули от продукта Морска енергия съдържат:

Витамин C – 29.7мг 37% от ППД ( препоръчвана дневна доза)
Витамин B12 – 2.8µг 112% от ППД
Витамин B5 – 3.2mг 54% от ППД
Калций – 241мг 30% от ППД
Желязо – 12.1мг 86% от ППД
Йод - 253 µг 167% от ППД
Бетакаротин - 5.5мг
Хлорофил - 7.3мг