Грижа за кожата с хиалуронова киселина на AquaSource (АкваСорс)

Продуктът "Грижа за кожата" съдържа хиалуронова киселина, коензим Q10, колаген, витамин А, хрущял от акула, екстракт от полски хвощ, аминокиселини, йонни минерали (осигурява основните минерали, микроелементи и редки земни елементи) и водорасли АФА.

Хиалуронова киселина - забавя процеса на стареене. Хиалуроновата киселина е един от най-разпространените мукополизахариди, синтезирани от организма. Тя е главен компонент на съединителната тъкан и заедно със свързаните с нея белтъци изгражда основата на междуклетъчното вещество. С напредване на възрастта нейното съдържание намалява. С помощта на поддържащи продукти, които съдържат хиалуронова киселина в по-високи количества, равновесието може да се възстанови до известна степен. Хиалуроновата киселина се смята за "задържащото влага чудо". Тя е в състояние да свърже вода в количество, което представлява от 1000 до 4000 пъти стойността на собственото й тегло. Това е много повече, отколкото могат да свържат другите природни или синтетични вещества. Хиалуроновата киселина задържа влагата в колагена и еластина, намиращи с в кожата. Тя действа като лепило, което ги свързва, като по този начин придава гладкост на грубите кожни повърхности и значително подобрява облика на кожата. Препарати за поддържане на кожата, които съдържат хиалуронова киселина, повишават съдържанието на влага в горните клетъчни слоеве на кожата. Те снабдяват зрялата и суха кожа трайно с вода, водят до изглаждане на кожната повърхност и укрепват съпротивителните сили на кожата. Друга положителна черта на хиалуроновата киселина е, че намалява сухотата, сърбежа и изгарянето.

Коензим Q10 (CoQ10) - на всички е известен с качеството си да поддържа кожата в добра форма. Този коензим е жизненоважен за генерирането на енергия на клетъчно ниво. Той е естествен участник в обмяната на веществата. Поддържа здравето и осигурява дълголетието на организма. Намира се във всяка клетка и отговаря за произвеждането на аденозин-трифосфат (АТФ). Понижаването нивото на CoQ10 в кръвта с 25% води до възникването на разнообразни заболявания, а с 50% животът е почти невъзможен.

Открито е, че в организма на застаряващите хора се съдържа средно 50% по-малко количество CoQ10 в сравнение с младите хора. Това прави CoQ10 едно от най-важните хранителни вещества, необходимо да се приема ежедневно от хората над 30 години. Според научните изследвания, дефицитът на CoQ10 в застаряващия организъм може да се свърже със заболяванията на възрастните.

Коензим Q10 е отличен антиоксидант. Той подпомага неутрализирането на вредните свободни радикали, които са една от причините за стареенето. По този начин CoQ10 подпомага регенерацията на кожата и навалява уврежданията, причинени от свободните радикали. CoQ10 представлява малка молекула, която стравнително лесно прониква в кожната клетка и се усвоява добре. Повече за коензим Q10 може да прочетете тук.

Колаген - колагенът се намира във всички части на тялото и действа като свързващо клетките вещество. Всъщност, колагенът е най-често срещаният белтък в нашето тяло - 30% от общия и 70% от кожния белтък в организма. Колагенът е като скеле на нашата кожа, без него тя нарушава структурата си и увисва.

Хрущял от акула - морските протеини са богати на аминокиселини - градивните елементи на множество важни протеини в организма, включително колаген и еластин, важни за структурата и плътността на кожата. Научни тестове потвърждават, че той може да подпомогне намаляването на фините линии и бръчки по цялото тяло.

Екстракт от полски хвощ (наричан още конска опашка) - най-добрият езточник на натурален силициев диоксид. Добит от растението Equisetum arvense, той е известен със своето успокоително и възстановително свойство, както и с тонизиращите и стягащите си качества. Полският хвощ може да изхвърля или да задържа излишната вода, което го прави изключително полезен при прочистване от бактериални инфекции и камъни в бъбреците от пикочния канал. Тази билка също така се използва и при чупливи нокти и заздравяването на зъбите (тъй като подпомага усвояването на калция), подагра, измръзване, ревматичен артрит и обилна менструация.

Йонни минерали - под чиста и естествена форма от Голямото солено езеро в Юта, САЩ - осигурява 72 различни минерали във високо-усвояема форма. Йонните минерали са изцяло бионалични. Резултатите са незабавни. С други думи още с първата глътка, калцият, магнезият и другите до 72 налични хранителни вещества започват да действат. Не е необходимо да се чакат шест месеца, за да оцените ефектите.

Водорасли АФА - за тях можете да проетете тук.

Употреба:
По 2 капсули дневно. За дълготраен ефект приемайте минимум от 3 до 6 месеца последователно.

Съдържание:
2 капсули (1 дневна доза) съдържат:
L-метионин - 200 mg
Колаген - 180 mg
Хрущял от акула - 150 mg
L-цистеин - 100 mg
Съчетание от йонни минерали естествено добити от Голямото солено езеро в Юта - 100 mg
Екстракт от полски хвощ 4:1 - 100 mg (еквивалент на 400 mg от билката полски хвощ)
Водорасли АФА - 60 mg
Хиалуронова киселина - 20 mg
Коензим Q10 - 10 mg
Витамин А - (1000 IU) 300 mcg (38% от препоръчваната дневна доза от този витамин)