Хималайска кристална сол на Aqua Source (АкваСорс)

Хималайска кристална сол (ХКС) е най-чистата сол на планетата, богата на ценни минерали и енергия. Образувала се е преди около 250 млн. години. Добива се ръчно от най-големия енергиен център на Земята (Хималаите). Тя е извънредно чиста, с розов цвят, който се дължи на железните и други атоми, включени в кристалната й решетка, и с големи кубични кристали (най-съвършената форма в природата). Енергията на кристалите е право пропорционална на големината им.

ХКС съдържа 84 вида минерали (съответно 84 вида вибрации), които са лесно усвоими от човешкия организъм поради това, че са в колоиден разтвор. Приемайки 1% разтвор на ХКС, ние всъщност приемаме основата на живота в най-енергийната и лесно усвоима форма.

Солта (натриев хлорид) влиза в състава на кръвта и лимфата. Натрият осигурява нормалното функциониране на клетките, следователно, при недостиг може да възникнат сериозни проблеми в организма – например, нарушава се провеждането на нервните импулси, а също - производството на инсулин. При недостиг на натрий бъбреците изработват веществото ренин, което довежда до спазъм на капилярите и покачване на артериалното налягане, а това е много опасно – нараства рискът от инсулт и инфаркт.

Прекомерната употреба на сол също не минава безпроблемно. Най-тежкото последствие от пресоляването е хипертонията. Натрият има свойството да задържа вода в организма, да покачва кръвното налягане и теглото. Наднорменото тегло способства за развитието на сърдечно-съдови заболявания, диабет, повишава риска от формиране на тумори.

Затова трябва да солим храната си с полезната Хималайска сол. Тя съдържа желязо (на което се държи розовият й цвят), сяра, калий, калций, магнезий и други необходими за организма елементи. Съдържанието на натрий в нея е по-ниско и затова тя не задържа вода в организма. Според аюрведа, ХКС съдържа елементите вода и огън, и способства за ясна мисъл и нормално храносмилане.

Интеграцията и регулацията на жизнените процеси е забележително условие за съществуването на организмите, заедно с обмяната на веществата и енергията. Вътрешната среда се характеризира със забележително постоянство, което осигурява необходимите условия за живот на клетките в организма, независимо от колебанията на факторите от външната среда. Организмът е саморегулираща се система, която постоянно поддържа хомеостаза. Всички клетки взаимодействат с извънклетъчната течност – посредник за непрекъсната обмяна на веществата между клетките.

Всяко нарушение на хомеостазата води до нарушение в протичането на жизнените процеси. Измененията на всички жизнени параметри имат само една цел – запазване условията за живот във вътрешната течна среда. Все по-нарастващата индустриализация и глобализация прекъсва връзките на човека с природата, а с това го лишава от чистите вибрации на водата, слънцето и солта.

Жизнената напитка „ Соле” представлява 1% разтвор на Хималайска кристална сол. Трябва да се взима редовно по 1-2 чаени чаши дневно. Наситеният солен разтвор е 26%. Приготвя се в стъклен съд, не се разбърква, покрива се отгоре за да не се напраши. Има неограничена трайност, като периодично може да се долива с вода (за да е наситен разтворът, на дъното трябва да има неразтворени кристали.)

Соленият разтвор осигурява на организма природна енергия, която организма може да задържи до 24 ч. Може да неутрализира нарушеното рН, причина за множество симптоми на различни заболявания, което определя многостранното му приложение.
1 чаена лъжичка от наситения разтвор се поставя в 1 чаша чиста изворна вода (250 мл.). Приема се сутрин, половин час преди хранене (може 1-2 чаши дневно) Така усвояването, детоксикацията, енергизирането и другите му лечебни ефекти са най-силни.

Какво се случва в нашия организъм при приемане на 1% разтвор на хималайска сол?
-алкализация и възстановяване на солевия баланс
-детоксикация и обновяване на клетките и тъканите
-разреждане на кръвта, разбиване на лошия холестерол, укрепване на кръвоносните съдове,
-подобряване на микроциркулацията, нормализация на кръвното налягане
-подобряване на клетъчното хранене и целия метаболизъм,
вкл. по-добро усвояване на лекарствата и хранителните добавки
-енергийно балансиране на организма, повишаване на жизненост, издържливост, имунитет
-подмладяване и разхубавяване!
-усилване на енергиите на душата, вкл. нивото на осъзнаване
-поддържане на връзката с първичните енергии на планетата, с Хималаите и Шамбала.

Освен вътрешно, Хималайската сол може да се прилага и за:
-промивки на синуси – използва се 1-2% солен р-р
-инхалация – в широк съд завира 2 литра вода, прибавя се 20 грама хималайска кристална сол и се бърка докато се разтвори. Главата се покрива с кърпа и се диша дълбоко 10-15 минути, след около 30 мин се изхвърлят замърсители, секрети и слуз, и по този начин дихателната система се прочиства. Прави се няколко пъти дневно.
компреси с 1% разтвор при травми, болки, отоци на мускули и стави
измиване на очи – в съд за миене на очи 1% разтвор или като капки
(да се ползва само еднократно, защото в него се развиват лесно бактерии).
гаргара – прави се с 1-3% разтвор, който после се плюе, не се пие! Помага при инфекции на венците и сливиците, парадонтоза (в съчетание със синьозелени водорасли и евентуално антиоксидант с пикногенол или коензим Q 10), зъбен камък, афти.
измиване на зъбите – с четка, натопена в 3% разтвор, не се гълта!
вани за крака – с 3-5% солен разтвор (при умора, гъбички, екзема, хронично студени крака)
Хималайските лечители лекуват астма, бронхит и други болести на дихателната система чрез пребиваване в специални солни стаи.
-торбички със сол – затоплени във фурна и поставени върху болните места. Може торбичката да се постави във фризер при възпалителен процес.
с козметична цел – маски за лице, а също преди коламаска. Маската се приготвя с 1 ч.л. хума, 1/2 ч.л. АFА и 1% разтвор на хималайска сол до образуване на каша, нанася се за 30 минути и след това се измива обилно с вода
при тежки здравословни проблеми напр. пневмония може да се прави солена жилетка със 1% р-р затоплен до температурата на тялото, солени чорапи и др. такива компреси при подагра, псориазис, екземи (но не върху рани!)
кристална лампа - намалява стреса, помага при алергии поради йонизирането на въздуха с отрицателни йони.

Хималайската кристална сол има универсално приложение поради основното си действие на балансьор на повечето процеси в организма. Комбинирането й с АFA, ЕМК, Колактив-3 и СуперАнтиОкс защитава организма и подпомага лечението на всички болести.

Хималайската кристална сол се предлага от АкваСорс като:
фино смляна трапезна (солничка от 200 г.) – цена 20 лв.
на кристали за напитка (250 г.) в специален буркан – цена 30 лв
соли за вана и компреси от 1,6 кг в платнена торбичка – цена 70лв.

Вани за тяло с ХКС

Защо хората инстинктивно се привличат от океана? Може би подсъзнателно всички ние копнеем по специфичните вибрации на първичния океан, от който е произлязъл животът, и при който можем да се завръщаме винаги, когато трябва да заредим батериите си и да се регенерираме на най-дълбоко ниво. На брега на морето оценяваме и се възползваме най-пълно от солите и водата. Вдишването на морските изпарения пречиства и лекува, а разбиването на морските вълни създава атмосфера, богата на полезните отрицателни йони. А къпането в солената вода, напомняща амниотичната течност в майчината ни утроба, много дълбоко ниво удовлетворява първичните ни емоционални и физически нужди и ни носи сигурност, спокойствие и чувството, че всичко е наред.

400 грама хималайска кристална сол се сипва на дъното на ваната, покрива се с достатъчно количество вода за 30 мин докато солта се разтвори и след това ваната се допълва с топла вода. Ваната трае 30 минути, след нея кожата леко се попива с кърпа, без допълнително обливане с вода и триене. След ваната е добре да релаксирате в легнало положение за половин-един час.

Когато вземаме вани с ХКС, ние се потапяме в истински океан от енергия, който ребалансира слабите ни места и реактивира протичането на жизнената сила през тялото ни. Всички наши органи и системи започват да резонират с различните естествени енергийни честоти на минералите в ХКС. Това активира собствените ни регулаторни механизми и способностите ни за самоизцеление.

Тялото ни усвоява най-пълно минералите и енергиите на ХКС около пълнолуние, когато способностите ни за самолекуване са в пик, енергията ни тече най-силно и можем да възстановим баланса на слабите си места. От друга страна, около новолуние най-изявен е пречистващият ефект на ХКС, понеже тогава способността на тялото за детоксикация е най-голяма. Затова солените вани с ХКС по новолуние имат пречистващ ефект, който може да се сравни с тридневно гладуване, а по пълнолуние ефектът им е подхранващ и укрепващ.

При вани с обикновена вода влагата се извлича от кожата и тя се изсушава. За разлика от това ваните с ХКС помагат на кожата да задържа вода и да не изсъхва, затова те са полезни и са хора с много суха кожа. По време на такива вани токсините напускат от тялото чрез осмоза и преминават в солената вода, а полезните минерали от ХКС се абсорбират през кожата и навлизат в организма. Така той се подхранва с нужните му елементи и балансира своето рН в посока към алкализиране. Освен това вдишването на солените изпарения укрепва лигавиците на носа, синусите и дихателната система.

Още за вътрешното приемане на ХКС
ХКС е най-чистата сол на планетата, гарантирано свободна от каквито и да било токсини, тежки метали и други замърсители, които се срещат в обикновената трапезна сол. Морската сол отдавна не е здравословна, тъй като моретата се пречръщат в бунища за вредни и токсични вещества като например диоксин, живак, ДДТ и др. Зачестяват и случаите на нефтени разливи. Освен това производителите рафинират солта, преди да я пуснат за продажба, и поради това тялото ни трябва да изразходва много повече енергия за да я усвои. Минералите в нея, макар и налични, са трудно достъпни за организма. Затова тя изобщо не може да се сравнява с ХКС, където всичките минерали са свързани по хармоничен начин. А това означава, че на енергийно ниво ХКС е много по-добра и тялото ни лесно я усвоява, без да прахосва енергията си.

Типичната готварска сол е „пречистен” натриев хлорид с добавени алуминиеви соли, вещества, абсорбиращи влагата и други неестествени съставки. Алуминият може да доведе до болестта на Алцхаймер. Всеки излишен грам сол задържа 23 грама излишна вода в тялото, което се проявява като целулит и клетъчно обезводняване. Освен това, тялото се опитва да се освободи от пречистения натриев хлорид като го отлага в ставите, съдовете и органите. Това може да доведе до подагра, артрит, камъни в бъбреците.

Каменната сол също не е толкова добра, колкото ХКС. В нея минералите не са свързани в кристалната решетка на солта в колоидална форма, а са само смесени с нея и затова на практика са безполезни, тъй като трудно се усвояват. ХКС се е образувала преди 250 милиона години при огромно налягане, специфично единствено за Хималаите. Каменната сол не е била подложена на толкова екстремални условия.

Соленият разтвор (соле) от ХКС се приготвя като в буркан с чиста вода се поставят кристали ХКС до насищане на разтвора (на дъното трябва да има неразтопени кристали). Трайността на такъв разтвор е неограничена. Минералите, които се утаяват на дъното на солето, не са в йонизирана форма и не са включени в кристалната решетка на ХКС. Те не са в органична колоидална форма и не е нужно да се разбъркват, за да се пият. Те са безвредни (нито вредни, нито полезни).

Една чаена лъжичка соле съдържа около половин грам сол. Такова количество сол е жизнено необходимо и трябва да се приема всеки ден. Естествено, много по-добре е да си я набавяме от ХКС. Една чаена лъжичка наситен разтвор (соле) е напълно достатъчна, за да се набавят много микроелементи. От вибрационна гледна точка е достатъчна и една капка соле. При бебета и малки деца дозата е няколко капки на ден. Може да се приема и неразредено соле, но веднага след това трябва да се изпие чаша чиста вода.

ХКС ни снабдява с комбинираните вибрационни енергии на 84 вида йонизирани минерали и микроелементи, които остават в тялото ни до 24 часа. Соле действа на празен стомах и за най-добър ефект трябва да се приема сутрин. След него не се яде половин час. След като сте пили ХКС, не пийте кафе или черен чай, защото те подкиселяват организма и действат диуретично – следователно намаляват ползите от ХКС. Можете да пиете билков чай, особено с лимон, защото той алкализира. Ако искате, може да вземате соле вечер, но трябва да спазвате ритъма от 24 часа и да го приемате на гладно.

По-добре да подправяме и ястията с ХКС вместо с обикновена готварска сол (ОГС). Тъй като ХКС е полезна, може да се употребява по-свободно в сравнение с ОГС. Единственото изключение са хората на хемодиализа и с тежка хипертония, които трябва да приемат само по една доза солен разтвор (1 чаена лъжичка в 200 мл вода) сутрин на гладно. За всички останали дозата е 1 чаена лъжичка сутирн плюс колкото решите за подправяне на ястията (но не повече от 3-6 грама кристали – повече от това не е по-добре).

Соле хармонизира алкално-киселинното равновесие и нормализира кръвното налягане. Помага ни да разтворим и изхвърлим натрупаните утайки, които иначе водят до камъни в бъбреците и жлъчката, ошипяване, подагра, артрит, ревматизъм, намалена подвижност на ставите, артериосклероза и т.н. Соле помага и при кожни болести като пречиства организма отвътре и намалява влечението ни към вредни храни, алкохол, цигари и пр.

Соле е отличен продукт за балансиране на pH (вкл. намаляване подкиселяването на мозъчните клетки) и избавяне от тежки метали и други токсини, защото йонизираните минерали в ХКС разбиват техните молекули. Приемана редовно вътрешно като 1% разтвор, ХКС успешно чисти от организма олово, живак, арсен, амалгама от пломбите, калциеви депозити (шипове, камъни, съдови плаки), дори и отлагания от животински протеини, като ни помага да ги метаболизираме и да ги изхвърлим чрез урината.

Соле може да балансира кръвната захар и/или да намали усложненията при диабет; подпомага дейността на нервните клетки и пренасянето на информация по нервните влакна; подобрява усвояването на храната в тънкото черво; изчиства бронхите от слузни налепи, което е особено полезно при астма, муковисцедоза, ХОББ, емфизем и кистична фиброза на белите дробове; изчиства задръстените синуси; притежава антихистаминов ефект; предотвратява мускулните крампи; укрепва костите и намалява остеопорозата; регулира съня и облекчава безсънието; при гаргара облекчава сухата кашлица; помага за подобряването на либидото; помага срещу разширени вени.

ХКС е много полезна през бременността както за майката, така и за бебето, защото повишава нивото на енергия и подобрява състава на амниотичната течност. Същите 84 минерала и микроелемента в същата пропорция се съдържат в кръвта на всеки човек.

Няколко капки соле на ден във водата за пиене подобряват имунитета и жизнеността на домашните любимци.