КолАктив 3 (ColActive 3) коластра на AquaSource (АкваСорс)

КолАктив на AquaSource (АкваСорс) се различава от продукта КолАктив по това, че в него освен коластра от крави, са добавени Лактоферин за посилване на имунната система, както и пробиотикът Ацидофилус, който подпомага храносмилането. При разработването на този продукт, целта на АкваСорс беше да създаде продукт, който да подобри и обедини ползите от КолАктив.

Коластра: Мазнините в коластрата не се отстраняват. Не се преработва чрез ултра-филтрация, коет запазва пролина, богат на полипептиди. Пролинът е аминокиселина, жезненоважна за производството на колаген и хрущял. Той навалява отпускането на кожата и образуването на бръчки. пролинът подпомага разграждането на потеините, използвани при изграждането на здрави клетки в организма. Повече информация за коластрата може да почетете в продукт Коластра

Лактоферинът е натурален млечен гликопроетин, който подпомага имунната система и осигурява повишена защита срещу болестотворни микроорганизми. Например всяка молекула от протеина лактоферин може да се свърже с два атома желязо. Понеже много патогенни бактерии виреят върху желязо, лактоферинът прекратява разпространението им, правейки желязото недостъпно за тях. Той е особено ефективен в блокирането пролиферацията на организми, често причиняващи сериозни заболявания у бебетата, включително Staphylococcus aureus. Лактоферинът също разстройва процеса, чрез който бактериите усвояват карбохидратите, ограничавайки по този начин растежа им. Също така се свързва към витамин В12, лишавайки микроорганизмите от него.

Бактерията Лактобацилус Ацидофилус е една от най-полезните за човешкия организъм. Тя се съдържа в някои ферментирали млечни продукти и хранителни добавки. Приемана в достатъчни количества, тя се заселва в храносмилателната и пикочо-половата системи и подобрява здравето. Досега са установени следните ефекти:
-подобрява екологията на червата и не допуска развитието на болестотворни микроби, като -пречи на залавянето им за стените на червата, променя рН и кислородното съдържание и --произвежда бакперицидни вещества (водороден прекис, млечна и оцетна киселина и др.).
-произвежда ензими, в това число галактаза, която е необходима за удвояването на млечната захар - така може да се помогне на хора с непоносимост към мляко и особено кърмачета.
-предпазва червата, пикочните пътища и половата система от бактериални и гъбични инфекции.
-намалява образуването на канцерогени в червата и не позволява развитие на вредни бактерии там
-намалява диарията след подлагане на радиация или химиотерапия
-намалява нивото на вредния холестерол

Ето какво пише световно известният натуролог и диетолог д-р Уолтър Ласт (автор на поредицата книги "Излекувай себе си"):
"...Финландски изследователи откриват, че майките, които кърмят децата си могат да ги предпазят от екзема и астма, ако вземат пробиотици (ацидофилус-бифидо бактерии) по време на бременността и кърменето. Бебетата обикновено получават бактериите от своите майки, докато се придвижват надолу в родилния канал, но съвременната медицина променя този естествен поцес. Бебетата, родени с цезарово сечение се заразяват с бактериите на болниците - стрептококи и клостридия..."
Повече информация за Ацидофилус може да прочетете в менюто Пробиотици.

Забележка: Въпреки, че продуктът КолАктив на АкваСорс съдържа коластра от крави, той е подходящ за онези, които са на диета, изключваща млечни продукти, тъй като съдържанието на лактоза и млечното съдържание са минимални. Въпреки това, този продукт не е подходящ за хора, страдащи от алергии към млечния протеин.
Съдържание:1 капсула съдържа: Коластра на прах - 400 мг, ацидофилус, лактоферин, обвивка на капсулата: чист желатин - 100 мг.