Шейк Лайтън Ъп на Аква Сорс (Aqua Source)

Освен обездвижването и наследствеността, голяма роля за наднормените килограми играе състоянието на клетъчен глад. Това, което храната осигурява като калории и това, което в действителност съдържа са различни неща, особено когато се намалява количеството на храната. Много полезен компонент от програма за отслабване на теглото може да бъде една хранителна протеинтова напитка, която да осигури необходимото количество жизненоважни съставки и правилно съотношение на бълтъчини и въглехидрати. Идеалната комбинация, за хората на режим за регулиране на теглото,трябва да съдържа лесно и добре усвоим протеин, пълната гама аминокиселини, всички витамини и минерали;трябва да има естесвени подсладители и не трябва да съдържа никакви консерванти и изкуствени добавки. При производството на хранителната протеинова напитка Lighten - Up от АкваСорс са взети предвид всички тези неща. Лайтън-Ъп осигурява приема на на всички жизненоважни хранителни вещества, необходими по време на отслабване, предлага хранителен протеинов - въглехидратен баланс, съдържа широк спектър витамини и минерали във внимателно изчислени количества, комбинирани с хранителни вещества.
Когато се говори за пълен спектър хранителни вещества се подразбира включването във формулата на кламатското синьозелено водорасло AFA. В една порция от продукта се съдържа 1 грам АкваСорс водорасли /равнява се на 2 - 3 капсули /. То се усвоява отлично от човешкия организъм и е пълноценен естествен източник на минерали, аминокиселини, ензими, антиоксиданти, хлорофил, бетакаротин, витамини и др. Даже малки количества AFA, прибавяни към обичайното меню, имат голям благотворен ефект върху здравето. Хора от целия свят редовно го включват в диетата си, за да си набавят онова, което обикновеното хранене не осигурява.
Продуктът Лайтъп Ъп съдържа още :
Алфа - липоична киселина / витамин N/ - по своята същност представлява ензим , който играе значителна роля в енергообразуването в организма. Регулира липопротеиновата и въглехидратна обмяна. Действа благоприятно върху чернодробната функция и при отравяне. Тъй като е водно и мастно - разтворим антиоксидант, тя напълно предпазва клетката и клетъчнатата мембрана от увреждания, причинени от сводобни радикали. Намира приложение при атеросклероза, исхимична болест на сърцето, мозъчно- съдова болест, при вирусен хепатит, хроничен хепатит, цироза на черния дроб, диабетен полиневрит, интоксикация с тежки метали.
Коензим Q10 - основен компонент на всяка клетка, който осигурява енергия за нормалното протичане на метаболитните процеси и правилното функциониране на човешкия организъм. Дава енергия за правилното функциониране на сърдечния мускул, подпомага укрепването на имунната система и по-лесното преодоляване на стресовите ситуации. Съдейства за регулиране на кръвното налягане и кръвообращението, допринася за неутрализиране на вредното влияние на свободните радикали. Повишава жизнения тонус затова е прибавен къв новата формула на Лайтъп Ъп , необходим за всички след 35 годишна възраст, хора с виско кръвно и диабет.
Хром - микроминерал, жизненоважен за произвеждането на хормона инсулин в човешкото тяло. Хромът се включва с цел подпомагане както покачването на мускулна маса, така и топенето на мазнини. Когато се приема в достатъчни количества, той увеличава анаболния ефект на инсулина, като значително повишава скоростта на усвояване на глюкозата. Освен това хромът значително намалява холестерола в кръвта и понижава риска от атеросклероза (втвърдяване на кръвоносните съдове, предизвикано от холестерола). Той подпомага процеса на изгаряне на мазнини и важен за нормалната обмяна на въглехидрати, белтъчини и мазнини. Според последните изследвания хромът дори намялява апетита към сладко и забавя процеса на стареенето.
Органична киноа - едногодишното растение е с широки листа,на пръв поглед семената му приличат на пшеница или кускус, но са несравнимо по-пълноценна храна от тях. Отглежда се по склоновете на Андите, където я наричат дребен ориз, растението е култивирано от инките като в продължение на хилядолетия присъства задължително във всекидневното им меню. Семената на органичната киноа са богати на протеини. Освен чист белтък в тези малки зрънца се съдържат всичките 8 аминокиселини, необходими на тялото ни, както и въглехидрати, мазнини, някои витамини, минерали, желязо, калций и магнезий. Освен на белтъчини семената са ценен източник на скорбяла, захари, минерали, витамини, растителни влакна. Ето защо диетолозите ценят толкова много тази храна и я препоръчват на пациенти с храносмилателни проблеми, на малки деца и бременни. Киноа е отличен избор като част от диетата за отслабване.
Органични бадеми - богати на мазнини, белтъчини, желязо, калций и витамини от групата Е и В. Смятат се от години за храна, от която се пълнее, но проучванията сочат, че хората, които и включват ежедневно в менюто си, са с по - ниско тегло. Въпреки, че са богати на мазнини и са калорични, съдържанието на протеин и фибри подпомага да се чувства човек по - сит за дълго време. Поради тази причина умерената им косуманция по време на диета улеснява отслабването. Освен това приемани като част от една диета с ниско съдържание на наситени мазнини, бадемите допринасят за доброто здраве на сърцето чрез поддръжане на ниски нива на холестерола.
Сибирски жен-шен - оказва общоукрепващо, тонизиращо действие, активизира умствената и физическа работоспособност, повишава потентността, нормализира имунитета, повишава неспецифичната резистентност на организма и неговата съпротивляемост към неблагоприятните фактори на околната среда. Той е избрана билка от групата на адаптогените, с мек и сигурен ефект и проява на адаптогенни свойства съчетани с мощна природна подкрепа за активиране на собствените регенеративни и самовъзстановителни сили на организма. Сибирският жен-шен е много подходящ да се използва по време на менопаузата, когато жената често променя настронието си и проявява признаци на свръх чувствителност. Без значение какъв е специфичния проблем внася мощна природна подкрепа и е в основата на възстановяване на нарушените жизнени функции. Той е особено ценен за лесно приспособяване към различни промени в условията на живот, критични периоди, психически и физически натоварвания. Заради своето анти-стрес действие се включва във всеки режим за регулиране на теглото.
L - карнитин - основната му задача е да предпази мазнините от предварително изразходване и да ги съхрани за употреба при физически упражнения, като по този начин предпазва организма от принудително изразходване на протеиновите му запаси за получаване на енергия. Изпълнява няколко важни функции, свързани с намаляване на мазнините, една от които е особено важният транспорт на инсулина към митохондрия на мускулите, където той изгаря като гориво и произвежда анаболен ефект. Също така Л карнитина пречи на естествената тенденция на организма да праща допълнителен прилив на инсулин към мастните клетки и не позволява на инсулина да се отлага във вид на мастна тъкан.
Ензими - важни за храносмилането, ролята им тук е да подсигурят лесното смилане и усвояване на важните хранителни вещества.
Глюкоманан - естествена 100% диетична целулоза, която не внася никакви калории в организма, тъй като не се абсорбира. Причините за включване на глюкоманан в храната най-чество са с цел предизвикване на чувство за ситост. Това се налага при диети бедни на храна със съдържание на фибри. Втората важна причина за вземане на глюкоманан е подобряване на усвояването на смляната храна. Това е и причината той да се влага в състава на здравословни храни от ново поколение. Липсата на целулоза в ежедневното хранене допринася за развиване на болести в храносмилателния тракт, какъвто е например ракът на дебелото черво. Целулозата подобрява движението и изчистването на червата. Глюкомананът свързва холестерола и го извлича от тялото преди да е попаднал в кръвта. В стомаха глюкомананът увеличава многократно обема си, в резултат на което се получава чувство на ситост и намалява желанието за консумиране на храна.
Ползи при употреба на Lighten-up!
  • лесно избавя от излишно тегло възрастни и деца, особено съчетан с лека диета;
  • поддържа идеално тегло, осигурява всички необходими хранителни съставки;
  • освобождава от излишни натрупвания след коктейли,семейни тържества и други подобни пиршества;
  • предотвратява затлъстяването у хора, занимаващи се предимно с умствени дейности, при водещите заседнал живот, които повече карат кола, отколкото ходят пеша;
  • освобождава от пристрастяване към сладко, шоколад и други калорични храни;
  • намалява опасността от хипогликемия;
  • укрепва жизнеността при хора с влошена способност за усвояване на храната, които същевременно имат наднормено тегло и страдат от усложнения;
  • регулира кръвната захар и подобрява обмяната при диабет от втори тип, затлъстяване и повишен холестерол;
  • отлична храна за походи, екскурзии и експедиции, която се приготвя бързо и лесно,а същевременно осигурява на организма всичко необходимо.
Съдържание: органични бадеми, арганична киноа, органичен ябълков прах, водорасли от езерото Клама - АФА на прах, ванилов аромат,сибирски жен-шен,глюкоманан,семенни обвивки от индийски живовляк на прах, специална комбинация от витамини и минерали /витамин С, витамин Е,калциев карбонат, калиев глюконат, пантотенова киселина,магнезиовоксид,цинков глюконат, ниацин, манганов глюконат,железен фумарат ВР, холин битартарат,витамин В6,тиамин,цитрусови биофлавоноиди,инозитол, селенови дрожди,витамин А,рибофлавин,хромови дрожди,витамин Д2,фолиева киселина, калиев йодид,биотин,нватриев молибдат, витамин В12 /,ксантанова гума,протеаза,лактаза,L - карнитин,L- тартарат, амилаза, алфа- липоична киселина, естествен Q10,хромови дрожди. Опаковка от 200гр.
Употреба:Лайтън Ъп може да се приготвя със сок, вода, кисело мляко. Като се прави с кисело мляко могат да бъдат добавени плодове. Замества едно хранене на ден, като при минимални калории, осигурява необходимите елементи за клетките и предпазва от клетъчен глад.