Плодова енергия на АкваСорс(AquaSource)

Голямата сила и синергия на малките плодове

Ползите от дребните плодове като необходим елемент от ежедневната хранителна порция са добре описани. Държавният университет на Оклахома заявява, че "данните подкрепят препоръката дребните плодове да бъдат приети като основна група плодове за здравословна за сърцето диета" (март 2010 г.).
Причината, поради която тези плодове се смятат за изключително полезни е по-скоро в хранителната синергия на целите плодове, отколкото само в потенциалните ползи от самите антиоксиданти, въпреки че, може би, точно те са най-добре познатите им предимства.

Всички знаем, че здравето ни зависи от приема на разнообразна и балансирана храна. Световната здравна организация призовава да се ядат различни плодове и зеленчуци, тъй като всички те съдържат различни комбинации от растителни влакна (фибри), витамини, минерали и други хранителни вещества като есенциални мастни киселини и други. Това важи и за отделните храни, каквито са горските плодове. Продуктът Плодова енергия на АкваСорс (AquaSource) съдържа голямо разнообразие от горски плодове, които доказано притежават високи хранителни стойности и осигуряват различни жизненоважни хранителни вещества.

Антиоксидантната сила на плодовете
Смята се, че антиоксидантите подпомагат защитната система на организма, като му помагат да се справи с оксидиращите молекули, известни като свободни радикали. Когато те са в излишък, могат да доведат до увреждане на клетките и тъканите в организма. Светът наоколо е изпълнен с потенциално опасните свободни радикали от прекомерно излагане на слънце, замърсена околна среда, цигарен дим, нашата (претоплена и преработена) храна, алкохол, дори и собствените ни органи ежедневно ги произвеждат. Въпреки, че организмът произвежда различни антиоксидантни ензими, за да обезвреди свободните радикали, осигуряването на еждневен прием на антиоксидантни хранителни вещества може да допринесе за подпомагането н азащитните му сили.
Според проучване, проведено неотдавна във Финландия, приемът на дребни плодове, богати на антиоксиданти, може да удвои нивата на полифенолитe (вид антиоксиданти) в кръвта. Тези впечатляващи резултати се предоставят от изследвания, проведени с истински хора, а не просто в епруветки, дължат се на бионаличността на хранителните вещества в тези плодове (Raika Koli et al, Journal of Agricultural and Food Chemistry, януари 2010 г.). Също така е отчетено, че голяма част от антиоксидантните свойства на дребните плодове (по отношение на акай) може би се дължат на все още неиндентифицирани съединения (Lichtenthaler et al, International Journal of Food Sciences and Nutrition, февруари 2005 г.). Изглежда тези плодове могат да добавят дори още повече хранителни вещества и ползи, отколкото мислим.
Хранително съдържание на органичните растения
Нашите плодове се добиват изключително от органично поникнали и израстнали местни растения (с изключение на морския зърнастец). Доказано е, че растения, виреещи по този начин, имат дори двойно по-високо съдържание на естествени минерали, в сравнение с натурализираните видове (Maria A et al, Минерално съдържание на шест диви вида плодове, виреещи в Аржентина - на север от Андите и Патагония, май 2008 г.).
Лиофилизация
Дребните плодове са може би сред най-богатите на хранителни вещества плодове, но начинът, по който тези хранителни вещества се запазват, също е от огромно значение. Много от тези плодове са най-зрели само в определени периоди на годината и затова е необходимо точно тогава да се събират и съхраняват. Лиофилизацията (сушене чрез замразяване) позволява на хранителните вещества да бъдат съхранени и така да могат да се ползват през цялата година. Всъщност е доказано, че нивата на лиофилизираните хранителни вещества в една порция замразени дребни плодове дори могат да бъдат по-високи от тези в пресните (изследване на ягоди, проведено от Отдела по здравеопазване в окръг Монгомъри, Кларксвил, Тенеси, САЩ, юни 2010г.).
За кого може да е полезен
Доказателствата сочат, че за оптимизиране на доброто здраве е полезно към храната да се вкючват и богати на антиоксиданти храни и особено дребни плодове. Продуктът Плодова енергия на АкваСорс (AquaSource) е препоръчителен за всички над 5-годишна възраст като отличен начин за включване на тази полезна група храни към ежедневната диета. Той осигурява широка гама дребни плодове, добити от екологично чисти региони из целия свят. Препоръчителен е, особено в комбинация със Супер Антиоксидант, за тези, които имат динамичен и напрегнат начин на живот, както и за тези, които ежедневно изпитват физически натоварвания, спорт.
Британското Министерство на здравеопазването препоръчва консумацията на 5 порции плодове и 5 порции зеленчуци дневно т.е. с всяко основно хранене (закуска, обяд и вечеря) и с всяко междинно хранене (между основните) трябва да има по 1 порция плод и по 1 порция зеленчук. 1 дневна доза (3 капсули) от Плодова енергия на АкваСорс (AquaSource) е равна на 1 порция плод. 1 порция плодове е колкото 1 шепа. Например: За възрастни: шепата е по-голяма и съответно порцията плод с всяко хранене ще бъде по-голяма - 1 ябълка, 3 кайсии и т.н. За деца: шепата е по-малка и съответно порцията плод с всяко хранене ще бъде - 1/2 или 1/4 ябълка, 1 кайсия и т.н. в зависимост от големината на плода.
Продуктът Плодова енергия на АкваСорс (AquaSource) съдържа следните плодове в прахообразна форма: органични, лиофилизирани макуй бери и акай бери, смес от органични, лиофилизирани горски плодове (диви черни боровинки, диви червени боровинки, касис, арония, нар, диво дребно черно грозде, вишни, плодове от див бъз, червени малини, черни малини) и плодове от морски зърнастец.
Човек е това, с което се храни - защо да се задоволяваме с обикновеното и общоприетото?
Защо да не изберем Плодова енергия на АкваСорс (AquaSource Berry Power) като част от балансираното, здравословно хранене?
Плодова енергия на АкваСорс (AquaSource Berry Power) се предлага в капсули от растителна целулоза, подходящи и за пълни вегетарианци.
Употреба:
За възрастни:
Започнете с 3 капсули дневно през първата седмица. Пожелание може да увеличавате дозата постепенно с всяка седмица до достигане на 6 капсули дневно.
За деца над 5 г.: по 1 капсула дневно.
По време на прием на Плодова енергия пийте обилни количества вода.
Продуктът е подходящ за:

за деца
5-7 г.

за деца
8-18 г.

за възрастни
18+

Съдържание
3 капсули (1 дневна доза) Плодова енергия съдържат:
Лиофилизиран* макуй бери на прах** 480 мг
Лиофилизиран* акай бери на прах** 315 мг
Лиофилизирани* горски плодове** - смес:
(диви черни боровинки, диви червени боровинки, касис, арония, нар, диво дребно черно грозде, вишни, плодове от див бъз, червени малини, черни малини (къпини))
315 мг
Плодове от морски зърнастец на прах 300 мг
обвивка на капсулата
100%
растителна
целулоза
* Лиофилизиран - изсушен чрез замразяване
** 79% от селскостопанските съставки са органично произведени

Опаковка: 120 капсули.